button-e-invoice (en)

empty-en (2)

button-en

Search

FaLang Language Switcher

Ομιλία Προέδρου Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου κ. Κωνσταντίνου Χαραλάμπους

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
Το νερό, δώρο της φύσης, πηγή ζωής και πολιτισμού

 

Έντιμε κύριε Έπαρχε και πρόεδρε του
Διοικητικού Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας
Έντιμε κύριε Βουλευτή
Αγαπητέ κύριε Διευθυντή του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας
Αγαπητά μέλη της ΦΕΚ
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

 

Ο φωτογραφικός φακός αγκαλιάζει σήμερα το Νερό!!! Το μεγάλο αυτό δώρο της φύσης που είναι στην κυριολεξία πηγή ζωής και πολιτισμού.

Τριάντα οκτώ Κύπριοι Φωτογράφοι, με τις ιδιαίτερες ευαισθησίες που τους χαρακτηρίζουν, ανέλαβαν μια πολύ σπουδαία αποστολή: Να αναδείξουν με τις φωτογραφίες τους αυτή τη μεγάλη αλήθεια. Ότι το νερό είναι πραγματικά ένα πολύτιμο αγαθό. Εκεί όπου υπάρχει, υπάρχει και ζωή και άνθιση και ομορφιά. Αντίθετα η απουσία του φέρνει ξεραΐλα και θάνατο.

Το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας πολύ εύστοχα επέλεξε τη φωτογραφία για να στείλει αυτά τα σημαντικά μηνύματα. Οργάνωσε αυτό το διαγωνισμό και κάλεσε τους καλλιτέχνες φωτογράφους μέσα από την αγάπη τους για τη φύση και το περιβάλλον να προβάλουν την αναγκαιότητα για εξοικονόμηση του πολύτιμου αυτού αγαθού που χαρίζει ζωή.

Η τέχνη της φωτογραφίας με την τεράστια δυναμική της, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά σ’ αυτή την προσπάθεια. Και το βλέπουμε καθαρά σ’ αυτή την έκθεση. Διαπιστώνουμε για άλλη μια φορά, ότι η φωτογραφία γίνεται όργανο προβολής σημαντικών θεμάτων αλλά και μέσον καταγραφής και κωδικοποίησης στοιχείων που δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστούν. Και ο τομέας του νερού έχει στον τόπο μας και ιστορία έχει και παράδοση. Όλα αυτά μόνο με τη φωτογραφία διασώζονται. αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια: Κάθε τι που φωτογραφίζεται από πρόσκαιρο μετατρέπεται σε αιώνιο και αθάνατο.

Γι’ αυτό κι εμείς στη Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου που έχουμε ως αρχή μας, να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που γίνεται στα πλαίσια της φωτογραφικής τέχνης, από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε αυτή την ιδέα και συνεργαστήκαμε με πολλή χαρά με το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας, για την οργάνωση τόσο του φωτογραφικού διαγωνισμού όσο και της εντυπωσιακής αυτής έκθεσης που βλέπετε εδώ σήμερα.
Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε όλους τους φίλους στο Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας τόσο για την υπέροχη ιδέα που είχαν, όσο και για την τέλεια συνεργασία που είχαμε σε όλα τα στάδια της διοργάνωσης. Συγχαίρουμε επίσης τους φωτογράφους που συμμετείχαν αλλά και αυτούς που διακρίθηκαν. Ευχαριστούμε και την κριτική επιτροπή για τη δική της συμβολή.

Ευχαριστούμε και όλους εσάς που μας τιμάτε σήμερα με την παρουσία σας. Μια παρουσία που εκφράζει ένα πράγμα: Ότι και σεις συμφωνείτε ότι το νερό είναι πολύτιμο και ότι πρέπει να το εξοικονομούμε με κάθε τρόπο. Ας προσπαθήσουμε όλοι για ένα καλύτερο αύριο για την Κύπρο μας.

Κωνσταντίνος Χαραλάμπους ΕFIAP 

Πρόεδρος ΦΕΚ

 


16 Μαρτίου 2016